Rehab
Ergonomi för kökspersonal
Antalet arbetsplatsolyckor med sjukskrivning som resultat ökar i storkök och restaurangbranschen. Detta vill vi tillsammans med er minska!
Undersökningar har visat att tex felaktiga arbetsställningar och lyftteknik står bakom en stor del av dessa sjukskrivningar
Vi erbjuder nu en föreläsning och workshop där vi tillsammans med er personal går igenom ergonomiska grundprinciper, lyftteknik och energibesparande arbetsätt. Vi avslutar allt med en genomgång av ert kök och ökar praktiskt i den verkliga arbetsmiljön.
En gyllende möjlighet att investera i er personal och deras hälsa
Utbildningen ger deltagarna
Teoretisk kunskap:
Vad är arbetsmiljö? Arbetsgivarens och arbetstagarens ansvar samt gällande regelverk
Vad är ergonomi?
Grundläggande kunskaper i anatomi och fysiologi för att förebygga belastningsskador
Arbetsprinciper för att minska risk för belastningsskador: naturligt rörelsemönster samt arbetsteknik och eventuella hjälpmedel
Praktisk kunskap:
Naturligt rörelsemönster
Arbetsställningar och belastning
Förflyttningsmoment utifrån önskemål eller behov angivna från verksamhetschef/ gruppchef
Hjälpmedelshantering
Upplägg
Utbildningen är 2 timmar, ca 1 timme teori och 2 timmar praktik. Möjlighet att skräddarsy utbildningen finns. Max antal är 10 deltagare och detta för att vi ska ha möjlighet att ha diskussioner och ha tid för alla deltagare vid det praktiska arbetet. Utbildningen hålls utav en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut från Klara.
Efter avslutad utbildning får du som chef en sammanfattning över vad som skrivs på utvärderingarna, kommentarer från oss som håller utbildningen samt tips för fortsatt arbetsmiljöarbete gällande ergonomi Utbildningen kan även ske delvis på distans.