Jobba som konsult hos Klara

På Klara kan du jobba som konsult eller som underkonsult i ett eget bolag. Du kan arbeta heltid eller deltid i den omfattning som passar dig.

Klara en trygg arbetsgivare inom bemanning

När du arbetar som konsult hos oss har du hamnat hos en trygg, ansvarstagande arbetsgivare. Vi är auktoriserade av branschorganisationen Kompetensföretagen, vilket bland annat innebär att vi följer etiska regler, har tecknat kollektivavtal och ansvarsförsäkring, följer jämställdhetsplan, samt att vi granskas varje år.

Dessutom har vi unik erfarenhet som privat bemanningsföretag i vården. Vi var först i Sverige när vi 1994 började vi förse svensk sjukvård med konsultläkare.

Vilka kan arbeta som konsulter hos Klara

Eget företag som konsult

Föredrar du att jobba som underkonsult, gör du det genom ett eget företag. Då skickar du faktura till Klara och ser själv till att dina skatter och avgifter betalas in till Skatteverket. För att välja typ av företag ska du väga kapitalinsats mot personliga risker.

All viktig information du behöver för att starta eget hittar du bekvämt samlad på servicesajten www.verksamt.se – ett samarbete mellan Skatteverket, Tillväxtverket, Bolagsverket och Arbetsförmedlingen.

Skicka oss din F-skattesedel och kopia på ansvarsförsäkring

När du vill arbeta som underkonsult ska du skicka en kopia på företagets F-skattsedel till Klara samt en kopia på din ansvarsförsäkring. Självklart är du välkommen att kontakta oss för mer information om att arbeta som underkonsult genom eget företag.

Så här kommer du igång som konsult hos Klara

1. Fyll i en intresseanmälan

Du anmäler ditt intresse här på hemsidan, vi hör av oss senast klockan 9 dagen efter.

2. Intervju och kvalitetskontroll

Vi intervjuar dig och kontrollerar legitimation och intyg hos myndigheter och utbildningsinstitutioner.

3. Välj uppdrag

Du får förslag från oss på uppdrag där vi matchat din profil och dina specifika önskemål runt tjänsten.

Vanliga frågor och svar om att vara konsult på Klara