Nyheter

“Att starta eget var det bästa jag gjort”

socionomkonsult Marion Hagland arbetar som konsult åt Klara

När Marion Hagland började arbeta som konsult åt Klara förra året var det inte något hastigt infall. Att starta eget var något hon funderat på ett bra tag men inte vågat eller kommit sig för att ta steget. Tryggheten i att ha en fast anställning höll henne kvar och tanken på eget företag kändes för osäkert och otryggt. Denna rädsla kan hon med facit i hand skratta åt.

När jag väl tog steget visade det sig att det var helt rätt. Det bästa med att jobba som konsult är friheten och omväxlingen.

Marion Hagland, socionomkonsult

Marion Hagland är socionom och arbetar som konsult åt Klara. Vi fick möjlighet att ställa några frågor till henne:

Hur länge har du jobbat som konsult via Klara socionom?

Jag började som konsult 2023. Hade då tänkt på det under en rätt lång tid innan, men tvekat på grund av rädsla för osäkerhet i att stå utan anställning. Den rädslan stoppad mig i två år! Så här i efterhand helt utan grund. När jag väl tog klivet kändes det så rätt för mig. Via min konsultchef Marina började jag arbeta med uppdrag åt Klara redan i oktober 2023.

Vad tycker bäst om med ditt jobb?

Det bästa med att jobba som konsult åt Klara är friheten och omväxlingen. För mig är det viktigt att känna att jag själv kan påverka och bestämma över mitt arbete. Personligen gillar jag omväxlingen det ger, att vara på olika arbetsplatser med nya rutiner och nya trevliga kollegor. Jag upplever att vi som konsulter ofta kommer in till en ny arbetsplats som neutrala parter och det är förknippat med en positiv känsla. Det känns alltid som att man blir välkomnad och väl bemött.

Hur upplever du att det är att ta uppdrag via Klara?

Jag tycker bra om företaget och min kontakt med konsultchefen. Hon är lyhörd och vi har en mycket god kommunikation. Det är också bra utbud med support för egenföretagare, som möjlighet till utveckling med kurser och handledning.

Om du har frågor eller också vill arbeta som Marion, kan konsultchef Marina hjälpa dig vidare.
marina.back@klarakompetens.se