Nyheter

Sjukhusen har hamnat i ett allvarligt läge.

Porträtt Eva Domanders uppsatt mörk hår rosa kavaj

Vår VD Eva Domanders, som också är ordförande i Kompetensföretagen uttalar sig i en ny artikel i Dagens Medicin. Eva är oroad för vårdens svåra läge och det faktum att så många sjuksköterskor valt att lämna sjukvården.
– Jag reflekterar över att vi hamnar i det här, år efter år. Bemanningsbolagen är en del av lösningen, men det är regionernas ansvar att säkerställa vården för medborgarna. Vi måste jobba strategiskt och mycket närmare varandra. Vi måste prata om hur vården kommer se ut redan till hösten, säger Eva Domanders till Dagens Medicin.

I samma linje som Dagens Medicins senaste enkät som visar att det är många sjuksköterskor som lämnar yrket, bekräftar hon att vårdbemanningsföretagen har svårt att möta sjukvårdens efterfrågan på sjuksköterskor speciellt till sommaren. Redan under förra året larmade Vårdförbundet om att många medlemmar sagt upp sig efter månader av hårt slit under pandemin.

– Många seniora som jobbat lite­grann kanske bara inte orkar. Sjukhusen har hamnat i ett allvarligt läge, säger Eva Domanders.

Hela intervjun finns på Dagens Medicins webbplats (betallänk)
Artikeln om vårdens svåra läge finns att läsa här (betallänk)